ORTOPÉD MATRAC: MIRE JÓ ÉS MIÉRT VÁLASZD?

Az ortopéd matrac legfőbb tulajdonsága, hogy kényelmes és jó rajta aludni. Ez azonban egy teljesen szubjektív érzés, hiszen amíg Neked a puha, már-már süppedős jelenti a kényelmet, addig a másik embernek a keményebb a komfortos. Egy körültekintően megválasztott ortopéd matracon élvezet aludni és heverészni, hiszen nem okoz nyak-, hát-, csípő- vagy vállfájást. Milyen egy tökéletes ortopéd matrac? Mire alkalmas, mikor és miért válaszd ezt, ha éppen matracot vásárolsz? Lássuk a válaszokat!

Elárulunk egy titkot! Olyan, hogy ortopéd matrac valójában nem létezik, ez csupán egy remekül elterjedt gyűjtőfogalom. Minden matrac lehet ortopéd, hiszen ahogy az előzőekben már említettük, más-más preferenciákkal rendelkezünk. Ettől azonban ne ijedj meg, hiszen az ortopéd matracot mégis megkülönböztetjük például a kókuszmatractól. A fő különbséget a gerincedre gyakorolt hatásukban érdemes keresned!

Egy ortopéd matrac legfontosabb feladata a gerincoszlopod, a csigolyáid és az ízületeid tehermentesítése úgy, hogy az sehol ne nyomja a tested, de mégis a legtökéletesebben támassza azt alá.

Ugye Te sem szeretnél fájós háttal, csípővel és vállakkal ébredni?
Milyen a megfelelő ortopéd matrac?
Kényelmes

Mint már írtuk, a kényelem egy szubjektív érzés, de abban biztosak vagyunk, hogy a túl kemény vagy a túl puha matrac senkinek nem való. Egy kemény matracon történő alvás után hát- és gerincfájással ébredsz majd, a túl puha pedig hosszú távon a gerincferdüléshez járul hozzá.

Követi a tested körvonalát

Optimális esetben a matracodnak egész éjjel követnie kell az egész tested vonalát!

Sokat forgolódsz éjszaka? Ha a válaszod igen, akkor nagy esély van rá, hogy a tested valamely pontján kellemetlenséget, esetleg nyomást érzel. Ez egy intő jel lehet arra, hogy a jelenlegi fekhelyed sajnos nem a legjobb.

Stabil, egyenletes alátámasztást biztosít

A megfelelő alátámasztás annak köszönhető, hogy a matrac követi a tested teljes körvonalát. Mit jelent ez? A testsúlyodtól és a gerinchajlatod formájától függően ott nyomódik be, és ott tart meg, ahol éppen szükséges.

Egy túl kemény matrac nem képes ilyenre, nyomó érzést vált ki a csípődnél, a vállaidnál és a derekadnál, emellett elszorítja a vérkeringést, ami a gerinced deformálódásához vezethet. A túl puha matrac pedig nem tartja a csigolyákat, ezért azok belesüppednek, ami a gerincferdülés okozója lehet.

Minőségi és tartós

Egy matracot hosszú távra választasz. Minden éjszakádat azon töltöd majd, ami meghatározza az alvás minőségét, a másnapi ébredést, és az egész napos hangulatodat. Fontos tehát, hogy egy minőségi, kényelmes és tartós darabot szerezz be.

Oldalunkon különböző típusok közül választhatsz, nézz körül, könnyen lehet, hogy itt találod meg álmaid matracát! A választékot IDE KATTINTVA éred el!

Miért válassz tehát ortopéd matracot?
  • Az egészséges gerincoszlop biztosításához.
  • A hát- és gerincfájdalmak, a gerincferdülés elkerülésére.
  • A pihentető és mély alvás miatt.
  • A mosolygós reggelekhez.

Egy kényelmes ortopéd matrac több éves befektetés a minőségi alvásba, amivel elkerülheted vagy megszüntetheted a fájdalmakat. Legyen bármilyen keménységű, a döntés mindig rajtad múlik!

Ha kérdésed van, keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken

Hétfőtől - Péntekig, 8:00 és 16:00 közöt

OLVASS TOVÁBB ...