7 TIPP MATRACVÁSÁRLÁSHOZ – MIRE FIGYELJ?

Egész életed során megközelítőleg 26 évet töltesz alvással. Ráadásul ehhez a már amúgy is tetemes mennyiséghez hozzáadódik még 7 év, amely során megpróbálod magad álomba ringatni. Egy gyors fejszámolás után könnyen kiszámolhatod, hogy ez összesen 33 év, amit Te is az ágyban fekve töltesz. Ugye ez elég indok arra, hogy befektess egy tökéletes matracba? De még mielőtt megvennéd az elsőt, ami szembejön Veled, érdemes néhány fontos szempontot megismerned! Mire figyelj matracvásárlásnál?

A matracvásárlást nem szabad elkapkodni. Van pár olyan fontos dolog, amit mindenképp számba kell venned, mielőtt kiválasztasz egyet. Legyen az egy tudatos döntés, hiszen az ágybetétedet nem pár hónapig, hanem több éven keresztül használod. Ráadásul jó sok idődet töltöd majd a társaságában. ☺

7 tipp matracvásárláshoz – Mire figyelj, mielőtt döntenél?

Tudd, miért van szükséged matracra!

Az ágybetéted cseréjére több ok miatt is szükséged lehet, melyekkel érdemes tisztában lenned, hogy a következőt azok ismeretében válaszdhasd ki.

1. Fáj a hátad vagy a derekad? Reggelente elzsibbadt végtagokkal ébredsz? Gerincproblémákkal küzdesz? Esetleg alvászavaraid vannak? Ezek mind olyan egészségügyi panaszok, melyekkel fontos tisztában lenned, ha új fekhelyet keresel. Ebben a cikkben összegyűjtöttük Neked a legjobb matracokat hát- és gerincfájdalomra.

2. A kényelmi szempontok szintén alapvető tényezők. A jelenlegi ágybetéted kényelmetlennek érzed, esetleg nyomja a testrészeidet, túl kemény vagy túl puha?

3. A matracok természetes velejárója, hogy egy idő után elfáradnak. Ha azt tapasztalod, hogy kedvenc fekhelyed itt-ott besüpped és kényelmetlenné válik, akkor itt az idő lecserélni!

Számít a méret!

Igen, a matracok esetében is fontos tisztában lenned azzal, hogy mekkora méretre van szükséged. Ezt meghatározza például a hálószobád nagysága, a magasságod vagy az, hogy kivel osztod meg az éjszakáidat.

Íme a standard méretek, melyeket webáruházunkban is megtalálsz:

  • 90×200 cm
  • 140×200 cm
  • 160×200 cm
  • 180×200 cm
 
Új matracod legyen olyan, ami a kedvenc alvópózodhoz ideális!

A méret mellett az alvópóz is kardinális kérdés. Más és más matrac lesz kényelmes, ha háton vagy az oldaladon, esetleg a hasadon szeretsz a legjobban aludni. Ez többek között annak köszönhető, hogy a testrészeid különböző erősséggel érintkeznek a fekhely felületével. Onnan tudod, hogy a megfelelő matracot választottad, hogy sehol nem érzel kellemetlen fájdalmat és nyomást.

Próbáld ki!

Matracot vásárolhatsz már online házhozszállítással és offline, egy üzletben is. Az utóbbival az a legnagyobb probléma, hogy mindössze pár perced van eldönteni, hogy melyik a legkényelmesebb.

Pár perc! Édeskevés ez a 33 ágyban töltött évekhez képest!

Tudtad, hogy az online vásárlás esetében nem csak időt spórolsz, de otthonod kényelmében próbálhatod ki a következő matracodat?

A Sleepy3D termékeket 100 napos kipróbálási garanciával, ingyenes szállítjuk otthonodba, hogy biztos lehess benne, hogy a legjobb matracot választottad!

A matrac és az ágykeret egyensúlya

Gondoltad volna, hogy az ágykeret szintén szerepet kap a kényelem terén? Az ágykeret és az ágyrács is felelősek a terhelés megfelelő eloszlásáért. Válaszd tehát a matracodhoz méretben megfelelőt!

Figyelj a garanciára!

A matracvásárlás egy költséges, de ha kellően körültekintő vagy, akkor nem érhet meglepetés. Emiatt fontos, hogy hány éves garanciával szerezhető meg. Az Ortho-Sleepy matracokra 12-15 év garanciát biztosítunk, hogy biztonságban érezhesd magad!

+1 Tipp: A kényelem mellett a külcsín is fontos! Ne add alább, válassz olyat, ami passzol az ízlésedhez!

Ha kérdésed van, keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken

Hétfőtől - Péntekig, 8:00 és 16:00 közöt

OLVASS TOVÁBB ...