MILYEN MATRACOT VÁLASSZ DERÉKFÁJÁSRA?

A hát- és derékfájdalomnak számos oka lehet, melyeket sok esetben csak speciális orvosi kezelés útján lehet megszüntetni. De még mielőtt fejvesztve szaladnál az orvoshoz, van itt még valami, ami hasonló tüneteket okoz nap, mint nap. Ez pedig a matrac, amely hosszú távon bizonyos tulajdonságai miatt kellemetlen és állandó fájdalmas érzést válthat ki. Melyek ezek a jellemzők? Miért alakul ki a fájdalom? Hogyan előzhető meg és kezelhető? Milyen matracot válassz derékfájásra? Cikkünkben utánajártunk a válaszoknak!

Te is sokszor ébredsz derékfájással vagy éppen nem tudsz elaludni miatta? Nehezen hajolsz le vagy egyszerűen csak nehézkessé vált a mozgás? Nem találod a megoldást a tünetek enyhítésére? Tudod egyáltalán, mi állhat az állandó kellemetlen érzés mögött? 

Járj utána és találd meg a megoldást!

A derékfájás kialakulásának lehetséges okai

Mozgásszegény vagy ülő életmód

A 21. századi ember rengeteg ülő- vagy állómunkát végez, ami valljuk be hosszú távon nem tesz jót se a hátadnak, se a derekadnak, főleg nem a gerincednek! A sok ülés vagy a sok állás más-más terhet ró a csigolyákra, emiatt különböző erősségű fájdalmat érezhetsz. 

Hirtelen mozdulatok

Ide tartozik az izomhúzódás, a görcsök, melyek a gerincoszlopot tartó izmok fájdalmából erednek. Ezek a fájó érzetek a legtöbb esetben hamar elmúlnak, ám ha nem jól kezeled őket vagy rossz körülmények, mint például egy kényelmetlen matracon alvás nem fog segíteni a görcsökön.

A matrac, mint a derékfájás egyik okozója

Meglepő? Pedig való igaz, hogy a matrac szintén okozhat már-már elviselhetetlen derékfájdalmat a mindennapok során. De miért és hogyan?

Ha a matracod régi és elhasznált, akkor általában besüpped. Ez egy természetes folyamat, ami a több 10 éves ágybetéteknél gyakran előfordul. Ilyenkor a tested itt-ott a matracodba nyomódik, tehát nem kap elég alátámasztást.

Ha a fekvőhelyed kényelmetlen, akkor nem hogy az alvás is nehézkessé válik, de még a derekad is fájni fog. A kényelmes és a kényelmetlen faktorokról már többször is írtunk. A komfort egy egyéni érzet, így elképzelhető, hogy Te a keményebb, a párod pedig a puhább ágyon tud a legjobbakat aludni.

Krónikus derék-és hátfájás

A hosszabb ideig elhúzódó, krónikus fájdalmak általában valamilyen komolyabb probléma esetén alakulnak ki, mint pl. a gerincoszlop kóros elváltozása, gyulladás, csigolyakopás vagy gerincferdülés. Amennyiben ezek valamelyikét tapasztalod, mindenképpen fordulj orvoshoz!

Mi a megoldás?

A fent említett tüneteket többféleképpen is kezelheted, melynek alapja az életmódváltás és az ezt támogató eszközök beszerzése, mint például egy ideális fekvőhely. 

Milyen matracot válassz derékfájásra?

A fő jellemzők:

  • Stabilitást és alátámasztást biztosít,
  • követi a tested körvonalát,
  • tehermentesíti a csigolyákat,
  • nem nyomódik be,
  • nem okoz zsibbadást és elgémberedést.

 

Egy félkemény matrac a fenti követelményeket mind teljesíti!

Ahhoz, hogy megállapítsd, milyen ágybetétet érzel félkeménynek érdemes megválaszolnod olyan, kérdéseket, mint: Hány kilogramm vagyok? Melyik a kedvenc alvópózom?

Általánosságban elmondható, hogy a habrugós és zónás, a 2-6 cm vastagságú memória habos, továbbá a 3D technológiával készült matracok tehermentesítik legjobban a gerincet, így kezelve a fájdalom forrását.

Fontos! Mindig tartsd szem előtt, hogy a gerinced körüli fájdalmak okozói több tényezőtől függhetnek, melyre a tökéletes megoldás az életmódváltás. Ennek egyik pillére a kényelmes matrac kiválasztása!

Webshopunkban a legjobb matracok közül választhatsz, amit otthonodban ki is próbálhatsz! Nézz körül, rendeld meg, és álmodj szépeket!

 

Ha kérdésed van, keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken

Hétfőtől - Péntekig, 8:00 és 16:00 közöt

OLVASS TOVÁBB ...