MIÉRT JOBB AZ ORTOPÉD VÁKUUM MATRAC A KÓKUSZMATRACNÁL?

A zöld és a természetes alapanyagokból készült termékek egyre nagyobb teret hódítva már a matrac iparban is megjelentek, melynek következtében a kókuszmatrac egyre nagyobb népszerűségnek örvend. De vajon tisztában vagyunk-e a kókuszmatrac minden előnyös és káros tulajdonságával vagy csak azért vesszük, mert jól hangzik a „bio” jelző? Miért jobb az ortopéd vákuum matrac a kókuszmatracnál? Melyiket válaszd? Ha matracvásárlás előtt állsz, akkor ez az összehasonlítás éppen kapóra jöhet Neked is!

Ugye Te sem tudsz elképzelni annál jobbat, mint mikor egy fárasztó nap után másnap reggel kipihenten ébredsz? Jót aludni mindannyian szeretünk, mellesleg szükségünk is van rá.

Nem mindegy, hogy azt milyen matracon teszed!

Rengeteg féle matracot lehet már vásárolni offline és online áruházakban egyaránt. A választék egyre csak nő, a piacon kapható az ortopéd vákuum matracok közül a habrugós matractól kezdve a latex matracig minden, ráadásul megjelent a kókuszmatrac is. Mielőtt azonban leteszed a voksod egyik vagy másik matrac mellett, érdemes utána járnod az egyes termékek tulajdonságainak.

Mi az a kókuszmatrac?

A kókuszmatrac a kókuszdió háncsából készül. Az ebből kinyert kókuszrostokat egy tábla formába tömörítik és latexálják vagy ragasztják. A kókuszmatrac állhat 100%-ban kókuszrostokból, de találunk olyan termékeket is, amelyekbe csupán egy vékony kókuszlapot helyeznek.

Mi az az ortopéd vákuum matrac?

A vákuum matracok neve a csomagolási eljárásra, a vákuumozhatóságra utal. Az ortopéd matrac legfőbb jellemzője pedig, hogy tehermentesíti a gerincet. Különböző típusait különböztetjük meg, mint például a hideghab, a latex, a habrugós, a zsákrugós vagy a memory matracok.

Melyik a jobb, melyiket válasszam?

Egy matracot nem 1-2 évre, hanem egészen hosszú távra választasz, melynek legfőbb tulajdonságai a kényelem, a test fizikai egészségének megőrzése és a minőség.

Fontos leszögeznünk, hogy mindkét terméknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, melyeket figyelembe véve érdemes döntened.

Az alábbiakban összegyűjtöttük Neked a legfontosabb tényeket és tévhiteket.

A kókuszmatrac atkától és baktériumtól mentes, gondolják sokan arra a tényre alapozva, hogy a kókusz egy természetes anyag. Azonban ez sajnos egy tévesen elterjedt dolog. Az atkák és a baktériumok előbb vagy utóbb, de bármilyen matracon megjelennek, amelynek kezelésére a tökéletes megoldás egy mosható és tisztítható matracvédő beszerzése.

Számos vélemény él a köztudatban egy matrac keménységével kapcsolatban is. Az, hogy ki milyen keménységű ágyon szeret feküdni egyéni preferencia kérdése, ám egy túl kemény, teljesen merev matrac nem tesz jót a gerincednek, a válladnak és a csípődnek sem. Egyrészt biztosan hát- és vállfájással ébredsz majd, másrészt a csípő és a váll nem tud a matracba nyomódni, melynek eredményeként a hát sokkal nagyobb terhelést kap, így nem tud pihenni. Az alvás egy teljesen kemény felületen nem lesz pihentető, ami a másnapi kedvedre is rányomja a bélyegét.

Az ortopéd vákuum matracot a saját igényedre szabhatod. Mindegy, hogy puhább vagy keményebb típus, rugalmasan alkalmazkodik a tested vonalához, így biztosítva az alvás magas minőségét.

kókuszlap speciális tulajdonsága, hogy merev, ezért ha ráfekszel nem követi a tested formáját, hanem csak benyomódik és leszállás után is úgy marad. A rugalmatlanságnak köszönhetően egy idő után a kókuszlap deformálódik és használhatatlanná válik. Az ortopéd vákuum matrac ezzel szemben rugalmasan veszi fel a gerinced alakját, alvás után pedig visszaáll eredeti formájába.

A tökéletes matrac tehát lehet kemény vagy puha, a lényeg, hogy megtaláld a számodra legkényelmesebbet ahhoz, hogy az álmok, ha örökké nem is, de jó hosszú ideig tarthassanak.

Ha az ortopéd vákuum matracra szavazol, nézz körül a másik webshopunkban is! Most extra kedvezményeket találsz egyes termékekre!

 

Ha kérdésed van, keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken

Hétfőtől - Péntekig, 8:00 és 16:00 közöt

OLVASS TOVÁBB ...