7 TIPP A JOBB ALVÁSÉRT

A minőségi alvás a mai modern, rohanó világban egyre nehezebb. Te is gyakran forgolódsz az ágyban elalvás előtt? Hosszú percekig csak a plafont bámulod és az órát nézed, közben pedig azon idegeskedsz, hogy már csak pár óra van vissza reggelig? Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül, de azt is jó, ha tudod, hogy vannak olyan egyszerű praktikák, amelyek alkalmazása segít az elalvásban.

De miért is fontos a minőségi és pihentető alvás? Ha nem tudod rendesen kialudni magad, az azon túl, hogy fáradt leszel, hatással lehet a teljesítményre, nehezebben végzed el a napi teendőidet, rosszabb lehet a hangulatod, amit a család és a barátok szenvednek el. Emellett, ha az alváshiány már jó hosszú ideje húzódik, az egészségügyi problémákat is okozhat.

Vess véget ennek!

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk Neked olyan módszereket, melyek segítenek jobban aludni!

Íme a leghatásosabb 7 tipp a jobb alvásért!

Lefekvés előtt kerüld a kék fényt!

Tudtad, hogy a laptop, a mobiltelefon olyan káros fénnyel bombázza a szemeidet, hogy az önkéntelenül is stimulálja az agyműködésedet? Elég hozzá csak görgetni a telefonod képernyőjét és a színek, a formák mind ingerlik az agyad. 

Elalvás előtt azonban pont az ellenkezőjére van szükséged!

Relaxálj!

Készíts egy teát, kapcsolj be valami lágy és nyugtató zenét, meditálj, jógázz vagy csak egyszerűen próbáld meg kiüríteni a fejed, ha az esik jól. Meglátod, az elalvás így sokkal egyszerűbb lesz!

Két órával lefekvés előtt már ne egyél!

Te is sokszor kapod magad azon, hogy az esti film mellé még becsúszik egy kis rágcsálnivaló, magok, esetleg gyümölcs? Ez sajnos nem tesz jót, ha rendesen ki szeretnéd pihenni magad!

Az emésztés ahelyett, hogy lelassítaná a szervezetet, megdolgoztatja azt. Az elfogyasztott ételek megemésztése közben a tested keményen dolgozik, ami lássuk be, nem egy nyugalmi állapot.

Mondj nemet a délutáni kávéra!

Tudtad, hogy a koffein 7-8 órán keresztül folyamatosan fejti ki hatását? Javasoljuk, hogy hagyd el azt a harmadik kávét és a délutánit se 4 órakor idd!

Szellőztesd ki a hálószobát!

A friss levegő nagyon jót tesz az érzékeidnek, nem mellesleg segít gyorsabban és könnyebben elaludni. A túlságosan elhasznált levegő, a szellőztetés hiánya könnyen okozhat fejfájást, ami semmi esetre sem segít az elalvásban, ráadásul éjjel többször is felébredhetsz miatta. 

Ugye Te sem szeretsz egy állott helyiségben nyugovóra térni?

Tipp: A téli, hidegebb időben tárd ki az ablakokat 5-10 percre, nyáron pedig hagyd résnyire nyitva egész éjszakára, hogy a friss levegő szabadon áramolhasson hálószobádban.

Alakíts ki egy tökéletes alvókuckót!

A hálószoba az a hely, ahol biztonságban és nyugalomban érezheted magad. Az a jó, ha oda már úgy teszed be a lábad, hogy kint hagyod a nap folyamán felgyülemlett stresszt és jelképesen lerakod azt a nappaliban. 

Szerezz be egy kényelmes matracot!

A tökéletes alvókuckó egyik legfontosabb kelléke az ágyad. Ha kényelmetlenül érzed magad benne, akkor ne csodálkozz, hogy az álom sem jön könnyen a szemedre. Egy jó matrac se nem kemény, se nem puha, stabilan megtartja a tested, miközben nem nyom sehol bármilyen alvópózban fekszel. 

Neked elég kényelmes a matracod? Ha már régóta a tökéletes fekhely után kutatsz, nézz körbe nálunk is!

Jobb alvás, jobb egészség! Pihentető alvást kívánunk! <3

Ha kérdésed van, keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken

Hétfőtől - Péntekig, 8:00 és 16:00 közöt

OLVASS TOVÁBB ...