Este nem tudok aludni, reggel nem tudok felkelni – hogyan lehet véget vetni az alvászavaroknak?

A fenti probléma rengeteg embert érint szerte az országban, függetlenül attól, hogy hány évesek, mivel foglalkoznak, családosok vagy egyedülállók. Az alvászavar népbetegségnek számít, aminek elsődleges okozója a sok stressz, ebből pedig gyakorlatilag bármilyen korú, beosztású és anyagi helyzetű embernek kijuthat. Mivel a stressz gyakorlatilag nem hagyja, hogy megnyugodjunk, kikapcsoljunk, az agyunk folyamatosan zakatol, mindehhez esetleg szorongás is társul – így nem csoda, hogy nem az alvás.

A megoldás egyszerűnek tűnik: iktassuk ki a stresszt az életünkből. Aki azonban már próbálta, az jól tudja, hogy ez szinte lehetetlen. Nem mondhat fel mindenki, és költözhet holnap a Bahamákra, hogy aztán élete hátralévő részében békében feküdjön a parton egy pálmafa alatt. De akkor mi lehet a megoldás?

 
Tanuljuk meg kezelni a stresszt!

A fenti mondat is túl egyszerűnek hangzik ahhoz, hogy megvalósíthatónak tűnjön. Nos, van rá mód, hogy megtanuljuk a stresszt kezelni, de ez nem feltétlenül fog egyedül menni. A life coaching sokaknak segített már ebben – a lényege, hogy tudjuk úgy szervezni az életünket, hogy hatékonyabbak lehessünk a mindennapokban, különböző területeken. Ha a hatékonyságunk növekszik, sokkal kevésbé leszünk stresszesek, hiszen nem érezzük majd azt, hogy betemetnek a feladatok, hogy nem jutunk egyről a kettőre, és nem fog nyomasztani a sok elvégezetlen teendő.

 

Stresszlevezető módszerek

Ha úgy érezzük, a life coaching nem elég ahhoz, hogy megszabaduljunk a stressztől, tanulhatunk stresszlevezetési technikákat is. Léteznek különböző meditációs gyakorlatok, amiket érdemes lehet elsajátítani, de igazából az is eredményes lehet, ha rájövünk, hogy mi az, ami kikapcsol – a legtöbb ember ugyanis szinte semmi időt nem fordít saját magára, csak a munkával és a családdal kapcsolatos feladatok ellátására. Így viszont nem nyílik alkalom arra, hogy egy kicsit feltöltődjünk – nem meglepő, hogy maga alá temet a sok stressz.

Ha kérdésed van, keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken

Hétfőtől - Péntekig, 8:00 és 16:00 közöt

OLVASS TOVÁBB ...